LICHT & GOEDKOOP
ALUMINIUM IS IDEAAL VOOR RENOVATIES

Een aluminium dak weegt ca. 1/10 tot 1/20 van een dak met dakpannen. Met slechts 2,3 tot 2,6 kg/m² eigengewicht gaat het dakdekken bijzonder makkelijk en is dit bij bijna elke dakhelling (vanaf 3°) mogelijk. Het voordeel: Een oudere dakstoel hoeft voor het renoveren vaak niet extra versterkt te worden. Dat bespaart vaak een hoop geld. Onze tip voor renoveerders: Maak het u gemakkelijk. Naar de renovatiegalerij

EEUWIG DUURT HET LANGST
ALUMINIUM ROEST NIET

Aluminium reageert met de zuurstof in de lucht en vormt daarbij een natuurlijke oxidelaag. Deze laag biedt een uitstekende bescherming tegen corrosie (ook tegen bitumencorrosie).  Een beschadigde aluminium dak- of gevelhuid herstelt zich steeds weer vanzelf. Bovendien wordt de aluminiumdrager beschermd door een dubbele emaillering. Zo beleeft u langer plezier aan uw dak, en de volgende generatie ook.

BIJZONDER STORMVAST
ALUMINIUM HOUDT BIJ ALLE WEERSOMSTANDIGHEDEN STAND

Door de indirecte, onzichtbare bevestiging en montage in halfverband kan een PREFA dak zelfs extreme stormbelastingen weerstaan. In risicogebieden kan de stormveiligheid door extra klangen worden verbeterd. 

Ook op berghutten is ons PREFA dak betrouwbaar. Op zeer warme dagen en in ijskoude nachten is 50° verschil tussen de hoogste en laagste dagtemperatuur geen zeldzaamheid. Voor een PREFA dak maakt dat niet uit.

ABSOLUUT MILIEUVRIENDELIJK
ALUMINIUM IS EEN ECHT NATUURTALENT

Aluminium is uit ecologisch oogpunt de ideale materiaalkeuze. Daarvoor zijn er meerdere redenen:

  • Aluminium is 100% recyclebaar
  • Bij het recyclen is slechts 5% van de oorspronkelijke productie-energie nodig
  • PREFA gebruikt grotendeels secundair aluminium (= gerecycled aluminium)
  • Door het lage eigengewicht wordt bij het transport naar de bouwplaats bespaard op energie en CO2-uitstoot

Samenvattend: Aluminium is buitengewoon duurzaam, bijna onderhoudsvrij, zonder verlies recyclebaar en ongelofelijk licht. Onder de streep is er een milieubalans die veel beter is dan bij de gebruikelijke daken.

UNIEKE VEELZIJDIGHEID IN KLEUREN EN VORMEN
ALUMINIUM BIEDT EEN UNIEKE SPEELRUIMTE VOOR DESIGN

Het is haast niet mogelijk om aan te geven welke fantastische mogelijkheden er op het gebied van vormgeving met aluminium zijn. Het geweldige kleurenpalet met meer dan 15 kleuren draagt daar zeker aan bij. Wij maken ook graag nieuwe kleuren op verzoek van de klant. Ook op het gebied van de vormgeving biedt aluminium heel veel mogelijkheden. Dankzij het veelzijdige productaanbod kunnen bijna alle architectonische wensen in vervulling gaan en kunnen er unieke effecten op dak en gevel worden getoverd.  U ziet dat elk object met PREFA een uniek geheel wordt. U kunt uw fantasie en creativiteit de vrije loop laten. Naar de inspiratiegalerij

 

Contact