Licht, sterk, duurzaam, milieuvriendelijk, perfect te verwerken, veelzijdige vormgeving – aluminium verenigt alle eigenschappen die je maar van een materiaal kunt verlangen.

LAAG GEWICHT
LICHT & VOORDELIG RENOVEREN MET ALUMINIUM

Een PREFA aluminium dak weegt maar een fractie van de bijzonder zware bakstenen daken. Met maar 2,3 tot 2,6 kg eigengewicht per vierkante meter hoeft een installateur niet meer te zweten bij de montage. Theoretisch is er zelfs geen lift meer nodig. Maar niet alleen de installateurs worden ontlast. Wanneer het PREFA dak is gemonteerd, dan kan ook de onderconstructie van het dak decennialang doorademen.  Voor de opdrachtgevers rendeert het lage gewicht van onze aluminium producten zich vooral bij renovaties.Zwakke dakstoelen hoeven niet extra versterkt te worden, voordat de nieuwe bedekking erop gaat. Dat spaart tijd en geld.  Ook de bouwduur wordt aanmerkelijk korter. Wij leveren u het materiaal perfect voorbereid. Bovendien kunnen onze producten met de juiste technische kennis snel en eenvoudig worden gemonteerd (al vanaf een dakhelling van 3°). Nog een voordeel: U heeft geen last van de vervelende stofbelasting die normaal bijvoorbeeld vrijkomt bij het snijden van dakpannen.. Dus: Maak het u gemakkelijk.UITSTEKENDE FELSEIGENSCHAPPEN
ALUMINIUM KAN FLEXIBEL WORDEN VERWERKT

Aluminium is voor ons het veelzijdigste materiaal in de bouwtechniek. Niet in de laatste plaats, omdat het materiaal uitstekende felseigenschappen bezit. Dankzij een geraffineerde legering wordt het aluminium soepel en kan het flexibel worden verwerkt. Zelfs bij extreme temperaturen onder het vriespunt. Zelfs de montage op ijzige hoogtes wordt kinderspel. Talrijke berghutten (deels meer dan 3.000 meter boven de zeespiegel) kregen al een PREFA gebouwschil.  Conclusie: Door de flexibiliteit en soepelheid van aluminium kunnen ook gecompliceerde constructies en speciale oplossingen vakkundig worden gerealiseerd. Zelfs bij extreme weersomstandigheden.BUITENGEWOON DUURZAAM
ALUMINIUM BLIJFT EEN EEUWIGHEID GOED

Stormvast, breukvast, sterk, duurzaam: PREFA aluminium daken en gevels laten zich niet doen, door geen enkel noodweer. Aluminium weerstaat elk soort weer en beschermt zichzelf tegen corrosie. Bij de reactie met de zuurstof in de lucht vormt aluminium een natuurlijke oxidelaag. Deze legt zich als een beschermend pantser over het materiaal. Een beschadigde aluminium dak- of gevelhuid herstelt zichzelf steeds weer. Bovendien wordt de aluminium drager door een dubbele emaillering beschermd. De sterke eigenschappen die aluminium van zichzelf al heeft, worden versterkt door de onzichtbare bevestiging in halfverband. Zo blijft de gebouwschil dicht en houdt dit elk noodweer buiten. Wij geven u deze waterdichte belofte schriftelijk. Met 40 jaar kleur- en materiaalgarantie.ABSOLUUT MILIEUVRIENDELIJK
EEN POSITIEVE MILIEUBALANS MET ALUMINIUM

Aluminium is ook uit ecologisch oogpunt de ideale materiaalkeuze. Door het lage gewicht worden al bij het transport naar de bouwplaats grote hoeveelheden energie en CO2 uitstoot bespaard.. Over het algemeen heeft u geen vrachtwagen nodig, een bestelwagen is genoeg.

Het tweede belangrijke voordeel: Aluminium is 100% recyclebaar.. Voor de voorbereiding is slechts 5% van de productie-energie nodig.. Daarom kiezen wij voor onze producten grotendeels voor secundair aluminium.

Duurzaam, bijna onderhoudsvrij, recyclebaar zonder verlies en milieuvriendelijk te vervoeren. Aluminium is goed voor een positieve milieubalans..


UNIEKE SPEELRUIMTE VOOR DESIGN
ALUMINIUM IS OOK OPTISCH INDRUKWEKKEND

Aluminium is heel flexibel en kan alle wensen op het gebied van oppervlakdesign verwezenlijken. Unieke patronen, kleuren en effecten zijn in de meest verschillende uitvoeringen mogelijk. Al naar gelang het product bieden wij tot wel 16 kleuren aan. Op aanvraag maken wij ook graag speciale kleuren, geheel conform de wensen van uw klanten. PREFA daken en gevens zijn zeer kleurvast. De hoogwaardige laklaag is vervormbaar en daardoor heel goed beschermd tegen extreme weersinvloeden en temperatuurschommelingen. Met onze hightech-producten, zoals het dak- en gevelpaneel FX.12, worden gebouwen projectievlakken. Afhankelijk van de lichtinval ontstaan er magische licht- en schaduweffecten, die de gebouwschil tot leven brengen. Aluminium daken en gevels van PREFA bieden flexibele oplossingen voor een moderne architectuur. Uw klanten kunnen hun dromen realiseren. Zo heeft u ook visueel alle verkoopargumenten aan uw kant.

Contact