Al aan het begin van de 19e eeuw werden grote dakoppervlakken met aluminium bedekt (bijv. bij de kerk van San Gioacchiono in Rome). Ook vandaag de dag wordt voor de meest fascinerende gebouwen ter wereld aluminium in de gebouwschil gebruikt. Aluminium geldt als het materiaal van de toekomst in de moderne architectuur. Geen wonder, het heeft zoveel goede eigenschappen.

UNIEKE VEELZIJDIGHEID IN KLEUREN EN VORMEN
MET ALUMINIUM KUNNEN BIJNA ALLE WENSEN WORDEN VERVULD

Dak en gevel spelen in de architectuur een centrale rol. Met de hoogwaardige PREFA aluminium producten kunt u bij de vormgeving van de gebouwschil nieuwe maatstaven zetten. Want met PREFA heeft u alle vrijheid bij het design voor wat betreft kleur en vorm. Veelzijdige oppervlakken in de meest uiteenlopende verschijningsvormen en in 15 kleuren; of in de door u gewenste kleur, die wij op aanvraag graag voor u maken.

 

Innovatieve producten zoals het dak- en gevelpaneel FX.12 maken van gebouwen projectievlakken. Afhankelijk van de lichtinval ontstaat er eenmagisch spel van licht en schaduw. Realiseer ook uw visies met PREFA. U kunt uw fantasie de vrije loop laten.MAAK HET U GEMAKKELIJK
VOORDELIG RENOVEREN MET ALUMINIUM

10% gewicht, 100% kwaliteit - PREFA aluminium daken wegen slechts een fractie van de gebruikelijke daken met dakpannen. Aluminium vermindert daardoor de eisen die aan de statica en onderconstructie moeten worden gesteld. Oudere of zwakke dakstoelen hoeven voor het renoveren niet extra te worden versterkt. Dat bespaart vaak tijd en geld. PREFA daken kunnen vanaf een dakhelling van 3° worden gelegd.. Maak het u daarom gemakkelijk. Met PREFA verloopt elk project van een leien dakje.

VISIES DIE GENERATIES LANG OVERLEVEN
ALUMINIUM IS BUITENGEWOON DUURZAAM

Wie gedurfde architectonische ideeën wil realiseren, moet op het bouwmateriaal kunnen vertrouwen. Aluminium is een absoluut hightech-materiaal. Robuust, stormvast, roestvrij – gemaakt voor de eeuwigheid. Absoluut betrouwbaar. Voor bouwwerken en visies, die generaties lang moeten overleven en daar hun stempel op moeten drukken. Het geheim van de duurzaamheid van aluminium? Het materiaal herstelt zichzelf. Bij de reactie met de zuurstof in de lucht, vormt aluminium een natuurlijke oxidelaag en beschermt zichzelf op die manier tegen corrosie. De aluminium bekleding krijgt extra stabiliteit door de dubbele emaillering. Alleen wat vergankelijk is, valt ten prooi aan de tijd. Aluminium hoort daar niet bij.ABSOLUUT MILIEUVRIENDELIJK
ALUMINIUM IS EEN ECHT NATUURTALENT

Met onze aluminium producten bereiken wij een positieve milieubalans. Ook hiervoor zijn er gegronde redenen:

  • Aluminium kan zonder kwaliteitsverlies 100% gerecycled worden
  • Voor de vervaardiging van onze producten gebruiken wij grotendeels secundair aluminium
  • Bij de behandeling wordt slechts 5% van de eerstgewonnen energie gebruikt
  • Door het lichte gewicht van aluminium wordt bij het transport op energie en CO2-uitstoot bespaard

U ziet dat het ook uit ecologisch oogpunt logisch is om voor aluminium als dak- en gevelmateriaal te kiezen.UITSTEKENDE FELSEIGENSCHAPPEN
ALUMINIUM KAN PERFECT WORDEN VERWERKT

Door een speciale legering wordt het aluminium soepel en kan het keurig en vakkundig worden verwerkt. Zelfs bij buitentemperaturen onder 0°. Talrijke verenigingen en particulieren in de Alpen vertrouwen bij hun bergaccomodatie (gedeeltelijk boven 3.000 meter) op de kracht van de stier. Geen wonder, een PREFA gebouwschil houdt ook stand bij extreme weersomstandigheden. 

 

Op deze hoogtes is een verschil van 50°C tussen de hoogste en laagste dagtemperatuur geen zeldzaamheid. Ook op zulke extreme hoogtes is de montage geen probleem. Referentieobjecten vindt u bij het gelijknamige navigatiepunt.

Contact