Aluminium dak met dakpanlook: Uiterlijk van bakstenen, metalen voordelen

Met de dakproducten van PREFA combineert u de klassieke dakpanlook met de voordelen van een aluminium dak. Baksteenrode PREFA-producten met P.10-kleurkwaliteit bieden niet alleen de vertrouwde materiaalgarantie, maar ook 40 jaar kleurgarantie.

Geen ander deel van het huis wordt zo zeer aan externe (weers)invloeden blootgesteld als het dak. Dakbedekkingen kunnen van allerlei materialen worden gemaakt: klei, metaal, vezelcement of bitumen. Meestal moeten zij decennialang betrouwbare bescherming bieden tegen weer en wind. Wanneer u bij een sanering voor een klassiek pannendak kiest, moet u zich de volgende vraag stellen: moet de bestaande dakstoel na al die jaren niet worden versterkt om zware dakpannen beter te kunnen dragen?

Bedenk dan: PREFA-daken zijn uitzonderlijk licht!

Vergeleken met traditionele dakpannen zijn PREFA-dakpannen aanzienlijk lichter. Met een gewicht van slechts 2,3 kg/m² biedt de dakbedekking van PREFA een betrouwbare bescherming voor uw huis. Of het temperatuurverschil tussen dag en nacht nu 30 °C bedraagt of een storm met een snelheid van 150 km/u over het land trekt, de dakpannen van PREFA blijven op hun plaats en vervullen trouw hun taak. Lees hier meer over ons stormbestendige daksysteem.

Een sterke man tilt zware dakpannen op; daarnaast staat een jong meisje met de lichte aluminium dakpannen.

De dakpannen van PREFA wegen slechts een fractie van traditionele dakpannen

40 jaar kleurgarantie met P.10-kwaliteit

Woont u in een omgeving met veel pannendaken en bent u daarom op zoek naar een hoogwaardig metalen dak met klassieke dakpanlook? Dan is een PREFA-daksysteem in baksteenrood met P.10-kwaliteit ideaal voor uw daksanering.

Met 'P.10' bieden we een lakkwaliteit die aan de allerhoogste kwaliteitseisen voldoet. De coating vormt de ideale aanvulling op de lichte PREFA-dakpannen en het basismateriaal aluminium: hierdoor kunnen we niet alleen 40 jaar materiaalgarantie, maar ook 40 jaar kleurgarantie bieden

Wie voor PREFA gaat, kan rekenen op een sterk en betrouwbaar daksysteem. Daartoe behoort ook de dakafvoer. Aluminium dakgoten van PREFA roesten niet en hoeven niet te worden bijgeverfd, waardoor ze nagenoeg onderhoudsvrij zijn*. Schadelijke factoren zoals verwering, roest en kleurveranderingen door regen, sneeuw en andere omgevingsfactoren zijn daardoor verleden tijd. Dit betekent dat u decennialang plezier van uw dak en dakafvoer hebt en dat u geen moeizame onderhoudswerkzaamheden op grote hoogte hoeft te verrichten.

Bent u benieuwd hoe uw dak er met een dakproduct in dakpanlook uitziet? Probeer dan onze gratis fotoservice. Upload gewoon een foto en u ontvangt binnen enkele werkdagen een bewerkte afbeelding van uw huis met de gewenste PREFA-bedekking.  

*Regelmatige controles zijn vereist. Ook kan het nodig zijn om vuil te verwijderen, zodat de goot niet verstopt raakt en gevolgschade wordt voorkomen.

Detailfoto van de PREFA-dakschindel in de kleur baksteenrood en een bijpassende dakgoot, eveneens in baksteenrood.

Combineer een PREFA-dak in P.10 baksteenrood met dakgoten in bijpassende kleur