Website zoeken (na het verzenden wordt u naar de pagina met zoekresultaten geleid)

ALUMINIUM COMPOSITEPLAAT PREFABOND - MODERNE, GLADDE LOOK, OOK BIJ KLEINSCHALIGE PROJECTEN


Ongeacht of u op zoek bent naar een sober design of een opvallende blikvanger, de nieuwe aluminium compositeplaat PREFABOND voldoet aan alle architectonische eisen – en dat nu ook in P.10-kwaliteit!

De nieuwe uitvoering van de aluminium compositeplaat PREFABOND vervolledigt optimaal het complete PREFA-systeem. Want net als de PREFA-dak-, gevel- en accessoireproducten is de gevelpaneel nu ook beschikbaar in de geliefde P.10-kleuren antraciet, zwart, Prefawit, hazelnootbruin en donkergrijs. Bovendien zorgen in totaal acht standaardkleuren voor een optische veelvoud op de gevel, waarbij de kleurkwaliteit en -consistentie gelijk blijven.

COMPLETE P.10-SYSTEEM – QUA TECHNIEK EN KLEUR PERFECT OP ELKAAR AFGESTEMD

Met het complete systeem van PREFA met 5.000 verschillende producten kan een homogene en harmonische gebouwschil volgens persoonlijke wensen worden verwezenlijkt. Alle producten, montageaccessoires en aanvullende artikelen zijn perfect op elkaar afgestemd en worden samen geleverd. Zo wordt gegarandeerd dat alle onderdelen optimaal bij elkaar passen en dat het resultaat aan de hoogste optische en kwalitatieve eisen voldoet. Met P.10 heeft PREFA een kleurbestendig oppervlak ontwikkeld dat aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet.

MOOI STERK EN DUURZAAM

Een speciale materiaalmix maakt de plaat uiterst stabiel en zorgt voor een hoge buig- en schokbestendigheid. De aluminium dekplaat op de kleurgelakte zichtbare kant wordt tijdens een voortdurend bandlakproces (coil coating) met hoogwaardige lak veredeld en aansluitend tijdens het smeltfixeerproces op een minerale polymeerkern aangebracht. Op aanvraag is ook de levering met A2-kern mogelijk om aan extreem hoge brandbeschermingseisen te voldoen. De hoogwaardige oppervlaktelaag beschermt de plaat decennialang tegen weersinvloeden en is bovendien extreem kleur- en vuilbestendig. 

VEEL VORMGEVINGSVRIJHEDEN

De aluminium compositeplaat PREFABOND biedt haast onbegrensde vormgevingsmogelijkheden, met alle voordelen van een aan de achterzijde geventileerde vliesgevel. De duurzame grondstof aluminium wordt zowel in de nieuwbouw als bij saneringen gebruikt en zorgt ook bij het interieurdesign voor een bijzondere look. Het standaardpaneel heeft een buisformaat van 4.010 × 1.535 mm (bruikbaar formaat van 4.000 × 1.525 mm) en is in individuele snijgroottes verkrijgbaar, en dat alles bij een gewicht van slechts 7,6 kg/m2.

VEELZIJDIGE MONTAGE- EN BEWERKINGSMOGELIJKHEDEN

Een bijkomend voordeel zijn de verschillende montagemogelijkheden. De aluminium compositeplaat PREFABOND kan op houten onderconstructies worden geschroefd, op aluminium onderconstructies worden geklonken en op beide constructies worden geplakt. De plaat zorgt daarmee voor een elegante, homogene verschijningsvorm op zowel grote als kleine oppervlakken of creëert heel bewust een architectonische verfijndheid. Want dankzij veelzijdige bewerkingsmogelijkheden zoals frezen, boren en kanten kunnen unieke gevel- en muuroppervlakken worden vormgegeven. 

TECHNISCHE GEGEVENS ALUMINIUM COMPOSITEPLAATPREFABOND

MATERIAAL
 • bandgelakt aluminium (voorkant)

 • FR-kern (afhankelijk van het project kan de A2-kern worden aangevraagd)
 • aluminium met beschermende lak (achterkant)
AFMETINGEN

4.010 × 1.535 × 4,0 mm, andere groottes en pasvormen evenals bewerking (snijden, frezen, boren) mogelijk

GEWICHT

7,6 kg/m2

BEVESTIGING
 • op houten onderconstructie: geschroefd/geplakt
 • op aluminium onderconstructie: geklonken/geplakt

voldoet aan statische vereiste

LAAG
 • hoogwaardige coil-coating-laag
 • voorkant Duragloss 5000 of P.10
 • achterkant beschermende lak
KLEUREN
 • 02 P.10 Antraciet
 • 03 P.10 Zwart
 • 10 P.10 Prefawit
 • 11 P.10 Hazelnootbruin
 • 19 P.10 Donkergrijs
 • 12 Zilver metallic
 • 17 Zuiver wit
 • 20 Rookzilver
 • 21 Robijnrood
 • 23 Zwartgrijs
 • 44 Antraciet mat
 • 45 Brons
 • 48 Titanium donker

PREFA Aluminiumprodukte GmbH is binnen Europa al meer dan 70 jaar succesvol in het ontwikkelen, produceren en vermarkten van aluminium dak- en gevelsystemen. In totaal heeft de PREFA-groep ongeveer 500 medewerkers in dienst. De productie van de meer dan 5.000 hoogwaardige producten vindt uitsluitend in Oostenrijk en Duitsland plaats. PREFA maakt deel uit van de ondernemingsgroep van de industrieel dr. Cornelius Grupp, die wereldwijd meer dan 8.000 medewerkers op meer dan 40 locaties in dienst heeft. 

Bouwtips

VORMGEVING VAN DE GEVEL: IDEEËN EN TIPS

Lees meer over de onderwerpen Gevelmaterialen, Gevelvormgeving en Gevelrenovatie. Bovendien beantwoorden wij de vaak gestelde vragen over de voorgezette geventileerde gevel.

MEER TE WETEN KOMEN
PREFA producten

PREFA PRODUKTASSORTIMENT

Overtuig uzelf van het uitgebreide PREFA assortiment en ontdek het passende product voor uw dak en gevel. Ideaal voor nieuwbouw en renovatie!

ASSORTIMENT NU ONTDEKKEN
Informatiemateriaal

GRATIS BROCHURES BESTELLEN

Wij versturen de gratis brochures zo snel mogelijk direct per post of e-mail.

GRATIS BESTELLEN
40 JAAR GARANTIE

EEUWIG DUURT HET LANGST

Tot 40 jaar garantie op materiaal en kleur. Wij geven u zekerheid, die u vervolgens schriftelijk aan uw klanten kunt doorgeven. 

MEER INFORMATIE
Contact