Daken, gevels en totaalsystemen van aluminium: PREFA – sterk als een stier

verderlezen

Wie wij zijn

Al meer dan 75 jaar vervaardigt PREFA robuuste gevels en daken van aluminium die door vakbekwame partners worden gerealiseerd en die uw huis langdurig beschermen. Gegarandeerd. 

PREFA-configurator voor dak en gevel

Ontwerp uw (droom)huis met de online PREFA-configurator. Kies uit vele producten en kleuren voor uw dak- en gevelontwerp.

Laat u inspireren: Onze referenties

01
02
03
04
05

het PREFA Totaalsysteem

Ontdek de voordelen van het PREFA totaalsysteem: gevels en daken die naadloos in elkaar overgaan en talloze combinatiemogelijkheden maken dat nagenoeg elk ontwerp kan worden gerealiseerd.

Klik op een detail voor meer informatie. 

Daksystemen 01 : Dakpan R.16

Dakkapellen, dakramen en rondingen – aluminium kan aan nagenoeg elke dakvorm worden aangepast en vindt zowel bij nieuwbouw als bij renovaties toepassing. Met de verschillende PREFA producten realiseert u een technisch perfect en nagenoeg onderhoudsvrij dak.

Originele toebehoren 02

De toebehoren van PREFA zijn perfect op elkaar afgestemd en passen precies. Ze worden door PREFA zelf vervaardigd en samen met alle voor de montage vereiste onderdelen geleverd. Hierdoor is elk PREFA totaalsysteem gegarandeerd betrouwbaar en duurzaam.

Dakafvoersystemen 03 : bakgoot & vierkante buis

De afvoersystemen van PREFA worden al decennia lang met succes toegepast en onderscheiden zich door hun slimme technische detailoplossingen. Ze zijn verkrijgbaar in veel standaardkleuren, maar kunnen ook in individuele kleuren worden besteld.

Gevelsystemen 04 : Sidings

Aluminium gevels gaan lang mee, roesten niet en kunnen eenvoudig worden gereinigd. De verschillende systemen maken een flexibele vormgeving mogelijk en bieden voor elk huis een passende oplossing.

Hoogwaterbescherming 05 : hoogwaterbeschermingssysteem

PREFA heeft in samenwerking met het zusterbedrijf Neuman Aluminium Strangpresswerk een mobiel hoogwaterbeschermingssysteem van aluminium ontwikkeld. Hiermee worden gebouwen en percelen flexibel en efficiënt tegen hoogwater beschermd.

De sterke partner voor …: Altijd een oplossing

PREFA producten zijn kleur- en materiaalbestendig en hierdoor de beste keuze voor dak en gevel. Het bouwmateriaal aluminium is ideaal voor renovaties, want een aluminiumdak breekt niet en weegt slechts een fractie van een traditioneel dak. Bovendien maakt het PREFA-totaalsysteem een optimaal samenspel mogelijk van dak, dakgoot, gevel en zonne-energie met de beste kwaliteit. Want voor de bescherming van uw huis is alleen het beste goed genoeg. Lees meer over de voordelen!

Het voordeel van PREFA is dat je hier 40 jaar garantie op het materiaal en de verf hebt. De dakpan R.16 heb ik hier voor het eerst geplaatst. Ik heb me aan de instructies van de firma PREFA gehouden, heb de verticale snoermaat aangehouden en ben overeenkomstig te werk gegaan en dat werkte eigenlijk super.

Stefan Zolynski
Foto des Architekten Engin Demirci

De opdrachtgever is vast ook overtuigd door de lange levensduur en duurzaamheid van het aluminium. Het beschermt het huis tegen extreme weersomstandigheden. Ook in het Rhônedal kan het stormen en sneeuwen. Bovendien voldoet het aan de vereisten van de verwerking. Voor het organische concept was een flexibel materiaal nodig dat de stroom en de vorm kan volgen.

Engin Demirci

Elk dak- en gevelproduct is stormvast bevestigd: 01 STORMVAST

Door de unieke, blinde bevestiging en verspringend gelegde dakelementen zijn uw PREFA aluminium dak en uw PREFA gevel zelfs tegen hoge windsnelheden bestand. Afhankelijk van de windbelasting kan het aantal bevestigingen worden verhoogd en het type bevestiging (nagels of schroeven) naar behoefte worden aangepast.

Daken en gevels van PREFA zijn volledig weerbestendig en gegarandeerd roestvast: 02 Rostsicher

Aluminium vormt een beschermende huid die bij beschadiging altijd weer vanzelf dicht gaat. Daarnaast wordt het materiaal bij de meeste daken en gevels van PREFA van een hoogwaardige coilcoating voorzien.

Laag in gewicht, hoog in kwaliteit: 03 LICHT

Een dak van PREFA weegt met ca. 2,6 kg/m² slechts een fractie van een conventioneel dak (ca. 35-55 kg/m²). Bij een doorsneegezinswoning betekent dit een reductie van het gewicht op de dakstoel met tot wel tien ton! Dat aluminium zo licht is, heeft ook een positieve invloed op het transport en op de duur van de bouwperiode.

PREFA aluminium daken en gevels zijn absoluut weerbestendig.: 04 BREUKVAST

Zelfs hoge sneeuwbelastingen, extreme temperatuurschommelingen en zware weersomstandigheden vormen voor aluminium daken en gevels van PREFA geen enkel probleem. Dit komt doordat aluminium zeer goede eigenschappen heeft en erg sterk is.

Een individueel design voor uw object: 05 MOOI

PREFA biedt onbeperkte designmogelijkheden. Kies uit een breed scala aan vormen, formaten, kleuren, legpatronen en oppervlakken. Bij totaalsystemen kunnen alle producten en toebehoren qua kleur perfect op elkaar worden afgestemd. Op aanvraag kunnen de gewenste producten zelfs in speciale kleuren worden uitgevoerd.

Met PREFA blijft uw favoriete kleur mooi: 06 LLEURVAST

Dankzij een speciale coating zijn de oppervlakken van PREFA producten zeer goed bestand tegen hoge temperaturen en extreme weersinvloeden. Verantwoordelijk hiervoor is het coilcoatingprocédé dat uit maximaal 20 bewerkingsstappen bestaat.

Het lichte materiaal maakt een dure onderconstructie overbodig: 07 IDEAAL VOOR RENOVATIES

Bij dakrenovaties moet de oude dakstoel vaak om statische redenen worden voorbereid op de belasting door moderne dakpannen die vaak duizenden kilo’s wegen. Met PREFA is dat niet nodig: het veel lichtere aluminium dak maakt extra versterking meestal overbodig.

Perfect op elkaar afgestemde daken, gevels en nog veel meer: 08 TOTAALSYSTEEM

PREFA is niet alleen dé specialist op het gebied van sterke daken, maar maakt ook kwaliteitsproducten voor gevels, hemelwaterafvoer, hoogwaterbescherming en onderconstructies voor fotovoltaïsche installaties. Al deze componenten zijn getest en op elkaar afgestemd en vormen samen een totaalsysteem voor de buitenste gebouwschil dat uitsluitend door vakkundig personeel van gespecialiseerde bedrijven wordt geïnstalleerd.

Aluminium is 100% recyclebaar: 09 MILIEUVRIENDELIJK

Aluminium kan eindeloos worden gerecycled zonder kwaliteitsverlies. Het mooiste hieraan: voor de productie van secundair aluminium is 95% minder energie nodig dan voor het winnen van primair aluminium. Bovendien gaat het door zijn lage gewicht (sneller transport en kortere bouwtijden) en de duurzame kwaliteit (geen breuken, roest of vorstschade) erg lang mee.

40 jaar garantie op kleur en materiaal: 10 40 JAAR GARANTIE

PREFA biedt 40 jaar kleur- en materiaalgarantie* op daken en gevels. Zo bent u goed verzekerd tegen breuk, corrosie (roest), vorstschade, afschilferen en blaasvorming.

40 jaar garantie: Een belofte waar u op kunt bouwen

PREFA aluminium producten staan garant voor kwaliteit en duurzaamheid. Daarom bieden wij 40 jaar kleur- en materiaalgarantie.

Al meer dan 75 jaar vervaardigt PREFA gevels, daken en accessoires van duurzaam aluminium.: PREFA is uw sterke partner

PREFA Aluminiumprodukte GmbH is een bedrijf met een rijke traditie dat al meer dan 75 jaar in heel Europa succes oogst met de ontwikkeling, productie en verkoop van aluminium dak- en gevelsystemen. In totaal werken er 640 mensen uit 23 landen bij de PREFA Groep. De ruim 5000 producten voor daken, gevels, hemelwaterafvoer, hoogwaterbescherming en zonnepanelen, maar ook alle bijbehorende accessoires worden uitsluitend in Oostenrijk en Duitsland vervaardigd. Elk jaar volgen 3200 partners in 20 Europese opleidingscentra cursussen over onze producten en hun verwerking. Het bedrijf maakt onderdeel uit van de ondernemingsgroep van de industrieel Dr. Cornelius Grupp met wereldwijd meer dan 8000 medewerkers op meer dan 40 productielocaties.