Aluminium als materiaal : Vertrouw op het materiaal van de toekomst

Licht, sterk, duurzaam, milieuvriendelijk, perfect te verwerken, veelzijdige vormgeving – aluminium verenigt alle eigenschappen die je maar van een materiaal kunt verlangen.

Al aan het begin van de 19e eeuw werden grote dakoppervlakken met aluminium bedekt (bijv. bij de kerk van San Gioacchiono in Rome). Ook vandaag de dag wordt voor de meest fascinerende gebouwen ter wereld aluminium in de gebouwschil gebruikt. Aluminium geldt als het materiaal van de toekomst in de moderne architectuur. Geen wonder, het heeft zoveel goede eigenschappen.

Plant u nieuwbouw of wilt u een dak of gevel renoveren?

Plant u nieuwbouw of wilt u een dak of gevel renoveren? Kies voor aluminium. Goede redenen hiervoor liggen voor de hand:

Lichtgewicht en stormvast

Laag gewicht - licht & betaalbaar saneren met aluminium: Maak het u gemakkelijk

Een aluminium dak van PREFA weegt slechts een fractie van de loodzware dakpandaken. Bij een eigengewicht van slechts 2,3 tot 2,75 kg per vierkante meter raakt geen enkele dakdekker nog buiten adem. In theorie is zelfs een materiaallift niet eens nodig. Maar niet alleen de dakdekkers worden ontlast. Is het PREFA dak gelegd, kan ook de dragende constructie van het dak vele decennia opgelucht ademhalen. 

Voor opdrachtgevers is het lage gewicht van onze aluminium-producten met name lonend bij renovaties. Zwakke dakstoelen hoeven voor de nieuwe dakbedekking niet extra te worden versterkt. Dat bespaart tijd en geld. 

Ook de tijd op de bouwplaats kan aanzienlijk worden verkort. Wij leveren u het materiaal perfect voorbereid. Bovendien kunnen onze producten – met de juiste technische knowhow – snel en eenvoudig worden gemonteerd (al vanaf een dakhelling van 3°).

Verder voordeel: De vervelende stofontwikkeling die ontstaat bij het op maat zagen van dakpannen, komt te vervallen. Dus: maak het uzelf gemakkelijk.

Aluminium bildet eine eigene Oxidschicht, die das Material vor weiterer Korrosion schützt

Eeuwig duurt het langst

Aluminium reageert met de zuurstof in de lucht en vormt daarbij een natuurlijke oxidelaag. Deze laag biedt een uitstekende corrosiebescherming (ook tegen bitumencorrosie). 

Een beschadigde dak- of gevelhuid van aluminium regenereert zichzelf steeds opnieuw. Bovendien worden het aluminium basismateriaal door een tweelaagse moffellaklaag beschermd. Zo kunt u langer genieten van uw dak - en ook de volgende generatie.

Jedes PREFA Dach ist extrem zuverlässig auch bei extremen Wetterbedingungen

Extreem stormvast

Door de indirecte, verborgen bevestiging en het aanbrengen in halfsteensverband kan een PREFA dak zelfs extreme stormbelastingen doorstaan. In risicogebieden kan de stormveiligheid door verdere bevestiging worden verbeterd. 

Ook op berghutten is ons PREFA dak betrouwbaar. Op brandend hete dagen en in ijskoude nachten is een verschil van 50 °C tussen de hoogste en de laagste temperatuur geen uitzondering. Dat is het PREFA dak om het even.

Aluminium lässt sich zu 100 % recyceln und spart Energie bei den Transportkosten

Absoluut milieuvriendelijk: Aluminium is een echt natuurtalent

Aluminium is vanuit ecologisch oogpunt een ideale materiaalkeuze. Daarvoor zijn meerdere redenen:

  • Aluminium kan voor 100% worden gerecycled
  • Tijdens het recyclen is hooguit 5% van de oorspronkelijke productie-energie nodig
  • PREFA gebruikt voor het merendeel secundair aluminium (gerecycled aluminium)
  • Door het geringe eigengewicht wordt bij het transport naar de bouwplaats bespaard op energie en CO₂-emissies

Samengevat: Aluminium kent een extreem lange levensduur, is bijna onderhoudsvrij, kan verliesvrij worden gerecycled en is ongelooflijk licht. Alles bij elkaar opgeteld, resulteert dat in een ecobalans die vele malen beter is dan die van traditionele daken.

Mit der PREFA Farbvielfalt sind Ihrer Phantasie keine Grenzen gesetzt.

Unieke vrijheid in de vormgeving: Aluminium maakt ook visueel indruk

Aluminium is extreem aanpasbaar en vervult alle wensen in de oppervlaktevormgeving. Unieke patronen, kleuren en effecten zijn in de meest uiteenlopende vormen mogelijk.

Afhankelijk van het product bieden wij tot 16 kleuren aan. Op aanvraag stellen we ook graag speciale kleuren samen – volledig volgens de wensen van uw klanten. PREFA daken en gevels zijn ongelooflijk kleurbestendig. De hoogwaardige laklaag is vervormbaar en daardoor uitstekend beschermd tegen de extreme weersinvloeden en temperatuurschommelingen.

Met onze hightech-producten, zoals het dak- en gevelpaneel FX.12 worden gebouwen tot projectieoppervlakken. Afhankelijk van de lichtinval ontstaan magische licht- en schaduweffecten die de gebouwschil tot leven wekken. 

Dankzij het gevarieerde productassortiment kunnen bijna alle architectonische wensen worden vervuld en unieke effecten op dak en gevel worden gecreëerd. 

U ziet het, met PREFA krijgt elk object een unieke uitstraling. Aan de fantasie en de creativiteit zijn nauwelijks grenzen gesteld.

Garantiert 40 Jahre Materialgarantie

Visies voor generaties: Aluminium kent een extreem lange levensduur

Stormvast, breukvast, robuust, lange levensduur – aluminium daken en gevels van PREFA zijn tegen elk noodweer opgewassen. Aluminium is bestand tegen elke weersinvloed en beschermt zichzelf tegen corrosie. Bij de reactie met zuurstof in de lucht wordt een natuurlijke oxidelaag gevormd. Die omsluit het materiaal als een beschermend pantser. Een beschadigde dak- of gevelhuid van aluminium regenereert zichzelf steeds opnieuw. Daarnaast wordt het aluminium basismateriaal beschermd door een tweelaagse moffellaklaag

Naast de sterke eigenschappen waarover aluminium van huis uit beschikt, zorgt de verborgen bevestigingstechniek in halfsteensverband voor een sterke houvast. Zo blijft de gebouwschil dicht en elk noodweer buiten. Die waterdichte belofte geven wij u op papier. Met 40 jaar kleur- en materiaalgarantie.

Compleet systeem voor dak en gevel

Uitstekende felseigenschappen: Aluminium kan flexibel worden verwerkt

Aluminium is voor ons het meest veelzijdige materiaal in de bouwtechniek. Niet op de laatste plaats, omdat het materiaal over uitstekende felseigenschappen beschikt. Dankzij een geraffineerde legering wordt aluminium soepel en kan flexibel worden verwerkt. Zelfs bij extreem lage temperaturen onder het vriespunt. Dan wordt zelfs de montage op ijzige hoogten een fluitje van een cent – talrijke berghutten (sommige op 3000 meter boven NAP) zijn al voorzien van een PREFA gebouwschil. 

Op deze hoogtes zijn verschillen van 50 °C tussen de hoogste en de laagste temperatuur geen uitzondering. Ook op dergelijke extreme hoogtes is de montage geen probleem.

Conclusie: Dankzij de flexibiliteit en soepelheid van aluminium kunnen ook complexe constructies en speciale oplossingen vakkundig worden gerealiseerd. Zelfs onder extreme weersomstandigheden.