De nieuwe grote formaten van PREFA: Siding 500 en Siding 600

Siding 500 und 600: De nieuwe grote formaten van PREFA

Of het nu gaat om grote geveloppervlakken van commerciële en industriële panden of om fraaie particuliere en openbare gebouwen – met de nieuwe Sidings 500 en 600 kunnen gevels sterk, snel en netjes worden afgewerkt.

Voor het bekleden van enorme geveloppervlakken is materiaal vereist dat snel kan worden aangebracht en bovendien generaties lang meegaat en daarbij weinig onderhoud vergt. Niet alleen een fraaie, hoogwaardige uitstraling is bepalend, maar ook het functiebehoud van de gevels, die bestand moeten zijn tegen wind en weer en andere invloeden van buitenaf. 

De nieuwe Sidings 500 en 600 zijn het aangewezen bekledingsmateriaal voor grote oppervlakken, bijvoorbeeld de wanden van industriële hallen. Dankzij de royalere bouwbreedte kunnen ook gevels van duizenden vierkante meters in een mum van tijd van een goed beschermende bekleding worden voorzien. De nieuwe grote formaten met een dikte van 1,5 mm en een montagehoogte van 32 mm zijn in totaal in zes kleuren leverbaar: 02 P.10 antraciet, 07 P.10 lichtgrijs, 10 P.10 Prefa-wit, 12 zilvermetallic, 19 P.10 donkergrijs en 20 rookzilver. Daarnaast zijn ze beschikbaar in individuele lengtes van 700 tot 6.200 mm.

Fotos einer teilweise fertiggestellten Fassade, die mit PREFA Sidings in der Breite 500 verkleidet ist. Der Spengler verlegt ein weiteres Fassadenpaneel. Das Bild ist von unten aufgenommen.

Montage von PREFA Sidings 500

Een antwoord op de wensen van verwerkers

"Met onze nieuwe gevelproducten Siding 500 en Siding 600 zijn we bij PREFA tegemoetgekomen aan de wensen van onze verwerkers", antwoordt Berthold Ruck, technisch hoofd in de fabriek in het Duitse Wasungen, op de vraag wat de aanleiding was voor de ontwikkelingen. "Er was behoefte aan grotere Sidings met de gebruikelijke stevigheid en duurzaamheid, om grote oppervlakken snel te kunnen bekleden." Ook bij bedrijfs- en industriële gebouwen mag niet volledig voorbij worden gegaan aan de uiterlijke verschijning. Tenslotte willen planners en aannemers ook bedrijfshallen van een bekleding voorzien die niet alleen robuust, maar ook mooi is: "Daarom zijn de royalere bouwbreedtes van de nieuwe Sidings ook bevorderlijk voor de uitstraling van de gevels. Het oog richt zich op proporties en daarom zijn voor grote oppervlakken grotere elementen vereist. Dat levert een gulden snede op voor de verhouding tussen de lengte en de breedte en zorgt voor een fraaie verschijning", licht Ruck toe. "Maar de nieuwe Sidings lenen zich natuurlijk ook voor particuliere woningen en overheidsprojecten."

Op de foto zijn PREFA Sidings met verschillende constructiebreedtes (138, 200, 300, 400, 500, 600) in verschillende kleuren te zien.

Met twee nieuwe groottes (500 en 600 mm) bieden we nog meer mogelijkheden op vlak van bouwbreedtes. De nieuwe bouwbreedtes van de PREFA Sidings zijn in een groot aantal populaire kleuren verkrijgbaar.

Eenvoudige en snelle montage – vooral bij grote oppervlakken

De Sidings kunnen verticaal, horizontaal of schuin worden gemonteerd, al dan niet met een schaduwvoeg. De verborgen bevestiging met behulp van een tand-en-groef-systeem zorgt daarbij voor een fraai voorkomen. Daarnaast zijn ook bijpassende, gebogen gevelprofielen, dus aan- en afsluitprofielen, in dezelfde kleur als de gevel leverbaar. Zoals gebruikelijk, wordt de bekleding aangebracht als geventileerde voorhanggevel. Zo wordt condensvorming voorkomen en ontstaat er geen warmtestuwing.

Nahaufnahme eines Spenglers bei der Montage von PREFA Sidings

Sidings können senkrecht, waagerecht oder schräg und mit oder ohne Schattenfuge montiert werden. Die verdeckte Befestigung mit dem bewährten Nut-und-Feder-System sorgt für ein attraktives Erscheinungsbild.

Tal van voordelen pleiten voor Sidings in de industriebouw

Het feit dat de Siding-gevelprofielen van aluminium volgens EN 13501-1 vallen onder brandklasse "A1" en dus niet brandbaar zijn, mag gerust worden benadrukt. Daarnaast kunnen ze naar soort worden gescheiden en vaak zonder kwaliteitsverlies worden gerecycled. Dat zijn eigenschappen die bij afmetingen als die van bijvoorbeeld industriële hallen een belangrijke rol spelen. Net als op alle andere producten verleent PREFA ook hierop 40 jaar materiaalgarantie. Tenslotte wijst technisch hoofd Berthold Ruck nog op de uitgebreide servicediensten van PREFA: "Van vakkundige scholingen aan de PREFA Academy en uitgebreide, vooraf uitgewerkte installatieplannen tot aan bouwplaatsinstructies ter plaatse – verwerkers stellen onze service enorm op prijs en maken graag gebruik van het complete aanbod."

Detailaufnahme zweier Fassadenpaneele, die flach auf dem Boden aufliegen. Mit den neuen Baubreiten der PREFA Sidings 500 und 600 lassen sich große Flächen schnell verkleiden.

Die neuen Sidings 500 und 600 von PREFA sind genau das richtige Eindeckungsmaterial, wenn es um große Flächen wie Hallenwände im Industriebereich geht.