Architectonische metamorfose Rijhuis in München verandert van gedaante met PREFA: PREFALZ Renovatie

Marktl/Wasungen – In München-Obersendling (Duitsland) onderging een rijhuis uit de jaren zestig een metamorfose van formaat. Clemens Bachmann van de gerenommeerde architectuur- en designstudio CBA hertekende in samenwerking met de vastgoedontwikkelaars van URBANWERK en de directie van UrbanArchitektur niet alleen de ruimtes, maar ook de esthetiek van het gebouw. Het Prefalz dak- en gevelsysteem van PREFA speelde daarbij een cruciale rol.

Verbouwing met loftkarakter en uitstekend materiaalconcept

Voor dit project werd resoluut de kaart getrokken van verbouwing in plaats van nieuwbouw. Zo kon de toegelaten bouwmassa optimaal worden benut. Het woonoppervlak werd met 120 m² uitgebreid en ramen tot op de grond stonden garant voor het loftkarakter van de ruimtes. In totaal ontstonden drie opvallend ruime woningen van buitengewone kwaliteit. Door de markante aluminium gevel in de kleur zilvermetallic doet het gebouw futuristisch aan. Het gekozen materiaal maakt van het gebouw een blikvanger. Het rijhuis steekt af tegen de omgeving en geeft aan deze woonwijk een eigentijdse toets.

Das Architektenteam des Architektur- und Designstudios CBA stehen in einem hellen Büro. Die Kleidung ist leger und professionell, sie sind gekleidet in Hemden und Poloshirts. Im Hintergrund ist ein modernes Büroumfeld mit weißen Säulen und Zimmerpflanzen zu sehen.

Sterke transformatie met aluminium

De architecten stonden voor een moeilijke opdracht. Via de gevel moesten ze het huis twee gezichten geven: gesloten en met de nadruk op het materiaal aan de straatkant, open en met veel licht aan de tuinzijde. In samenwerking met de firma SF Dachsysteme tekende Mirco Urban (UrbanArchitektur) een spannende gevelstructuur uit met panelen in vier verschillende breedtes. Het resultaat is een indrukwekkende symbiose van vakmanschap en esthetische verfijning. Dankzij het visionaire concept van de architecten, het knappe werk van SF Dachsysteme en het creatieve gebruik van PREFA materiaal werd een ongeziene metamorfose gerealiseerd.

Blick über die Dächer einer Reihenhaussiedlung mit einer Mischung aus traditionellen Ziegeldächern und modernen, silbermetallischen Prefalz Aluminiumdächern. Ein Haus sticht mit seinem renovierten, metallisch glänzenden Dach und passenden Dachfenstern hervor. Die grüne, dichte Vegetation der Gärten rundet das Bild ab und schafft einen natürlichen Kontrast zur urbanen Architektur. Im Hintergrund sind die Umrisse moderner Stadtbauten zu erkennen.

Precisie bij de metaalbewerking

De precieze productie van de gemakkelijk te verwerken Prefalz bandplaat was een uitdagende opdracht, omdat het moest lijken alsof de aluminium bekleding over de nok doorloopt. Door een doordachte plaatsing van de paspanelen in het midden werden de regenpijpen van het dakafvoersysteem verborgen. Bovendien komen de heldere lijnen van het ontwerp er extra door uit de verf. Technisch moeilijk was ook de naadloze versmelting van de vensteropeningen en -kozijnen met de PREFA gevel. Daarom kozen de architecten ervoor om de felsranden direct aan de vensters te laten aansluiten.

Froschperspektive eines modernen Mehrfamilienhauses mit klarer geometrischer Architektur, gekennzeichnet durch eine glänzende silbermetallische Prefalz Aluminiumfassade. Große Fensterfronten reflektieren den blauen Himmel und die umgebende Vegetation. Das Gebäude zeichnet sich durch schmale Balkone mit metallenen Geländern aus, die ein minimalistisches Design unterstreichen.

Meer informatie:

Via deze link kunt u foto's downloaden

Fotocredit: PREFA | Croce & Wir