Catania WonderLAD: Referentieobjecten

Inleiding

Het architectenbureau FRONTINITERRANA van Vittorio Frontini en Antonino Terrana uit Florence heeft met WonderLAD Catania op Sicilië een plek voor de verzorging en behandeling van kinderen met kanker vormgegeven. Een architectuur als een beschermende omarming die in de zin van de aanbesteding de genezing ondersteunt en daarbij het bouwwerk van innovatie en duurzaamheid voorziet.

De gelijkvloerse houten constructie met een bruikbaar oppervlak van 2000 m² heeft een wit omhulsel van Prefalz en staat in een areaal van 2 ha. De architecten hebben voor een bijzondere vormgeving van de bekleding gekozen met verschillend brede panelen, wat het gebouw meer dynamiek geeft.

"De voordelen van de aluminiumbanden en -platen van PREFA zijn niet alleen relevant voor het Noord-Europese klimaat, maar ook voor het Middelandse-Zeegebied. Het materiaal is roestvrij, de kleurvaste P.10-oppervlakken zijn bestand tegen invloeden en belastingen van buiten. Ze zijn weerbestendig en niet brandbaar. Hier wordt esthetiek gecombineerd met de technologische vernieuwing en duurzaamheid die we op Sicilië nodig hebben", legt de loodgieter Piero Stanco uit.

Gegevens en feiten

Product

Daksysteem Prefalz, Gevelsystem PREFALZ

Kleur

10 P.10 prefawit

Architect

FRONTINITERRANA architects

Uitvoerder

LS Edil

Land

Italië

Plaats

Catania

Type object

Openbare gebouwen en andere faciliteiten

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

Prefalz felsdak in P.10 zinkgrijs met dakramen

Laat u inspireren: Andere objecten

Renovatiegalerij: Objecten voor en na renovatie

Dankzij het lage gewicht van de PREFA producten wordt het renoveren van dak en gevel kinderspel. En ook optisch mag de cosmetische ingreep er best wezen.

Renovatiegalerij: Objecten voor en na renovatie

Huis met garage na de dakrenovatie met de PREFA dakplaat in antraciet
Huis voor de dakrenovatie met PREFA dakplaat, zadeldak en garage