Parkappartementen Belvedere: Referentieobjecten

Inleiding

Rond het centraal station in Wenen ontstaat er een nieuwe wijk. De vijf woon- en hoteltorens tussen het centraal station en de Schweizer Garten werden ontworpen door de Italiaanse toparchitect Renzo Piano. De “Belvedere-appartementen” betrekken de omgeving en bieden bewoners en bezoekers interessante uitzichten.

Het hoogwaardige karakter zorgt voor de speciale vormgeving van de gevel: een combinatie van glas, keramische elementen en PREFA aluminium. “De keramiek vormt het spanningsveld tussen nieuw en oud. De profielassen van aluminium geven de elegante touch en zijn tegelijkertijd esthetisch en functioneel”, beschrijft Sahlmann het gevelconcept en voegt toe: “Het aluminium speelt net zoals de keramiek met licht. In de loop van de dag wisselt de gevel, afhankelijk van het zonlicht, van kleur…”. Wit zou als dominante kleur qua reflectie te krachtig zijn geweest, grijs maakt een beter effect mogelijk, waarover de architect vandaag de dag zeer tevreden is – PREFA golfplaat in zilvermetallic. Om het woonkarakter van het object te onderstrepen, beschikt elk gebouw over een eigen glaspaviljoen “als ontvangstgebaar”. 

Speciale projectoplossing

Gegevens en feiten

Product

Golfprofiel

Kleur

speciale kleur

Architect

Renzo Piano Building Workshop

Uitvoerder

Strabag Metallica

Land

Oostenrijk

Plaats

Wien

Type object

Wooncomplexen & appartementsgebouwen, Bedrijfsgebouw, Hotels & Gastronomie

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

Detail van de PREFA golfplaat in naturel geanodiseerd, gegolfd gevelprofiel

Laat u inspireren: Andere objecten

Renovatiegalerij: Objecten voor en na renovatie

Dankzij het lage gewicht van de PREFA producten wordt het renoveren van dak en gevel kinderspel. En ook optisch mag de cosmetische ingreep er best wezen.

Renovatiegalerij: Objecten voor en na renovatie

Huis met garage na de dakrenovatie met de PREFA dakplaat in antraciet
Huis voor de dakrenovatie met PREFA dakplaat, zadeldak en garage