Woonhuis Frankenburg: Referentieobjecten

Inleiding

Een moderne eengezinswoning fleurt het centrum van de Opper-Oostenrijkse gemeente Frankenburg op. Met dit gebouw creëert de architect Bernhard Hannes Eggl accenten in zijn thuisregio aan de Hausruck. De geventileerde voorhanggevel werd vormgegeven met een kartelprofiel in brons.

Samen met de bouwheer koos hij voor een constructie van massief hout als draagconstructie en een geventileerde voorhanggevel uit aluminium. “Deze combinatie biedt een uitstekende geluidswering. Bovendien is de gordijngevel binnenin golvend”, licht de architect toe. “De bouwheer was op zoek naar iets eigentijds en duurzaams”, vertelt Eggl. Duurzaamheid stond centraal in heel het project: naast het materiaal hout werd er ook leemstuc gebruikt, er werd isolatie met houtvezels geplaatst en voor de sterke bouwschil werd er gekozen voor PREFA aluminium. PREFA wordt grotendeels gewonnen uit secundair aluminium en is perfect recyclebaar. “Het materiaal ziet er mooi uit, is sterk en kan gemakkelijk gecombineerd worden met houten constructies”, benadrukt de architect, die aanvankelijk een van de PREFA producten in klein formaat wilde gebruiken maar al snel van gedachten veranderde en voor het kartelprofiel van PREFA koos. “Het kartelprofiel komt weliswaar uit de industriebouw, maar de materiaaldikte en de structuur waren ideaal voor dit project. Bovendien zorgt het voor interessante kleur- en lichteffecten”, aldus Eggl.

Gegevens en feiten

Product

Daksysteem Prefalz, Kartelprofiel

Kleur

45 brons

Architect

BHE Architektur, Arch. DI Bernhard Hannes Eggl

Uitvoerder

Schmid Dachbau GmbH

Land

Oostenrijk

Plaats

Frankenburg am Hausruck

Type object

Eengezinswoningen

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

Prefalz felsdak in P.10 zinkgrijs met dakramen

Laat u inspireren: Andere objecten

Renovatiegalerij: Objecten voor en na renovatie

Dankzij het lage gewicht van de PREFA producten wordt het renoveren van dak en gevel kinderspel. En ook optisch mag de cosmetische ingreep er best wezen.

Renovatiegalerij: Objecten voor en na renovatie

Huis met garage na de dakrenovatie met de PREFA dakplaat in antraciet
Huis voor de dakrenovatie met PREFA dakplaat, zadeldak en garage