Hoe groot is een hoogwaterbeschermingssysteem doorgaans? Hoe waterdicht is het systeem? : Opmeting - bescherming tegen hoogwater

Maximale hoogte en breedte

De lengte wordt bepaald op basis van statische berekeningen en is afhankelijk van het waterniveau. Standaard is een hoogte tot 200 cm mogelijk: die komt overeen met tien schotbalken van 200 mm per stuk. Hogere schutwanden kunnen alleen met speciale systemen worden gerealiseerd.  

Details kunt u opvragen bij Henk Smienk, via e-mail henk.smienk@prefa.com of telefonisch: +31 653 85 53 20. 

Betrouwbare bescherming

Een hoogwaterbeschermingssysteem hoeft niet 100% waterdicht te zijn. Het mag best een beetje water doorlaten. Bij het systeem van PREFA worden de aluminiumprofielen met behulp van een tand-en-groef-systeem op elkaar gestapeld en aan weerszijden in bevestigingsprofielen of staanders geschoven. De profielen worden met speciale, vervangbare rubberen pakkingen afgedicht en aan de bovenkant met een spanstuk vastgezet. Op die manier kunnen deuren, ramen, garages en volledige terreinen veilig worden beschermd tegen overstromingen. Volgens keuringen van de Europese Vereniging voor Hoogwaterbescherming vallen onze systemen in dichtheidsklasse 1 (<0,2 l per min. en m²) zonder middenkolom en dichtheidsklasse 2 (0,2-0,5 l per min. en m²) met middenkolom. 

Montage van de mobiele PREFA-hoogwaterbescherming

Toepassing van het PREFA overstromingsbeveiligingssysteem