Welke coatingprocédé's zijn er?

In principe wordt er onderscheid gemaakt tussen 2 soorten coatingprocédé's:

1. Coil coating

Het oppervlak van PREFA banden wordt met het zogenaamde coil-coating-procédé conform ECCA (European Coil Coating Association) veredeld. Daarbij doorlopen de banden 20 bewerkingsstappen. Na de voorbehandeling wordt de grondering aan beide kanten opgebracht en ingebrand. 

Het product voldoet met een temperatuurbestendigheid van -30°C tot +80°C aan de eisen in de buitenarchitectuur. De laklaag is vervormbaar en bestand tegen algemene chemicaliën en weersinvloeden.

 

Wij gebruiken vier verschillende lakkwaliteiten:

  • Polyester
  • PP99 (polyamide/polyurethaan)
  • PVDF 80/20 (polyvinylidene fluoride)
  • P.10

Vergelijking: Polyester – PP99 Het verschil tussen een polyester en PP99 coating zit in het verschil in gedrag bij externe weersinvloeden en UV-straling. Langdurige testen hebben aangetoond dat de polyester coating niet zo glanzend blijft en minder bestand is tegen verkrijten dan een PP99 coating.

Vergelijking: PP99 – PVDF 80/20

De PP99 coating komt kwalitatief gezien grotendeels overeen met een PVDF 80/20 coating. Langdurige testen hebben aangetoond dat de PP99 coating in speciale kleuren (o.a. rood, oranje, geel) niet zo bestand is tegen verkrijten als de PVDF 80/20 coating. De PP99 coating is echter niet heel krasgevoelig (voordeel bij montage).

Vergelijking: P.10

Sinds 2010 werd met de oppervlaktecoating P.10 een lakkwaliteit gerealiseerd, die door een speciale, slechts met een microscoop zichtbare vouwstructuur in de lak voor ontelbare schitteringen en kleurechtheid zorgt. Bij directe zonnestraling verschijnt een edel patroon op het matte oppervlak van de P.10-lak. De hoogwaardige laklaag van de PREFA producten is vervormbaar en houdt het beste stand tegen temperatuurschommelingen en weersinvloeden.

2. Poedercoating

In tegenstelling tot de coil coating gaat het bij poedercoating om lakwerk per stuk. In onze volautomatische coatinglijnen worden de voorbehandelde werkstukken naar de kettingtransporteur gebracht. Deze passeren de poedercoatingcabines, waar het poeder met behulp van automatische pistolen wordt opgebracht en vervolgens in de oven wordt ingebrand bij ca. 180 °C. De laagdikte bij poedergecoate onderdelen bedraagt ca. 80 µm. Het is slechts beperkt mogelijk om de gecoate onderdelen achteraf te vervormen. De poedercoating is een zeer milieuvriendelijke manier van coaten, omdat er geen oplosmiddelen worden gebruikt en het resterende poeder weer in het poedercircuit terechtkomt. Met dit procédé kunnen wij alle RAL-, NCS- en Pantone-kleuren, en nog heel veel andere speciale kleuren poedercoaten. De vormgeving op kleurgebied is bij PREFA bijna onbegrensd!

3. P.10 Kleurvaste oppervlakken

Met PREFA P.10 hebben wij een kleurvast oppervlak ontwikkeld, dat aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. Het PREFA P.10 oppervlak is de ideale aanvulling op de vele PREFA producten. U krijgt hiermee een materiaal dat bestand is tegen invloeden en belastingen van buitenaf. Tegelijkertijd is het een ongelofelijk licht en stabiel materiaal, dat zeer veel mogelijkheden biedt bij de planning en uitvoering.