Seethalerhütte: Referentieobjecten

Inleiding

In de nieuwe Seethalerhütte op de Dachstein kunnen niet enkel bergbeklimmers overnachten. De architecten Thomas Heil en Stephan Hoinkes lieten zich inspireren door het landschap. De slanke bouwconstructie en gevel passen perfect in de omgeving en doen denken aan de rotsen van het Dachsteinmassief.

De visie van de twee architecten, die elkaar tijdens hun studie in Graz hadden leren kennen, was: het bouwen van “een schuilhut in de meest letterlijke betekenis van het woord”. Het gebouw is onopvallend, eenvoudig en heeft een formele uitstraling. “Het mocht geen indringer zijn”, benadrukt Heil. De afgeschuinde wanden en de PREFA dak- en gevelpanelen FX.12 in de kleur steengrijs dragen daartoe bij. De vorm volgt daarbij de functie: de zuidgevel bevindt zich precies daar waar de zonnepanelen het zonlicht optimaal opvangen. Het dak is een schuin aflopende rechthoek die het regenwater optimaal afvoert, zodat het kan worden opgevangen voor de watertanks. “Het is een symbiose tussen functie en inbedding in het landschap. De hut weerspiegelt de wanden van het Dachsteinmassief”, benadrukt Stephan Hoinkes.

Speciale projectoplossing

Gegevens en feiten

Product

Dakpaneel FX.12, Gevelpaneel FX.12

Kleur

43 P.10 steengrijs

Architect

dreiplus Architekten, Arch. DI Thomas Heil, Stephan Hoinkes

Uitvoerder

Grossi Dach

Land

Oostenrijk

Plaats

Ramsau

Type object

Hotels & Gastronomie, Alpenhutten

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

Close-up van het PREFA dakpaneel FX.12 in de kleur P. 10 steengrijs.

Laat u inspireren: Andere objecten

Renovatiegalerij: Objecten voor en na renovatie

Dankzij het lage gewicht van de PREFA producten wordt het renoveren van dak en gevel kinderspel. En ook optisch mag de cosmetische ingreep er best wezen.

Renovatiegalerij: Objecten voor en na renovatie

Huis met garage na de dakrenovatie met de PREFA dakplaat in antraciet
Huis voor de dakrenovatie met PREFA dakplaat, zadeldak en garage